Tip 8 Geredde maaltijden

Reduce en Rethink

De app Too Good To Go is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen en is inmiddels in een groot aantal landen in totaal 10 miljoen keer gedownload. Tussen 2018 en 2019 is het aantal ‘geredde maaltijden’ via de app al meer dan verdubbeld, van 25.500 naar 65.000.

Foto van Charles op Unsplash

Het doel van Too Good To Go is om voedselverspilling tegen te gaan. Voedselverspilling is om verschillende redenen een probleem:
– Ons voedselsysteem, inclusief voedselverspilling, heeft het grootste aandeel in de natuurverandering door veranderingen in bodemgebruik, vervuiling en klimaatverandering.
– Door voedsel weg te gooien verspillen we niet alleen het feitelijke product, maar ook de hulpmiddelen en energie die erin zijn gestopt.
– Door voedselverspilling worden er ook waardevolle bronnen, zoals water, verspild. Ieder jaar wordt er 66 biljoen gallons aan water gebruikt voor het produceren van voedsel dat uiteindelijk wordt verspild.
– We hebben op dit moment voldoende hulpbronnen en voedsel om te kunnen voorzien in de behoefte van de groeiende bevolking, maar helaas wordt er veel verspild. Als we op deze voet verdergaan, zullen er meer bevolkingen worden geconfronteerd met voedselonzekerheid en schaarste.
– Voedselverspilling leidt tot geldverspilling. Geld dat wordt geïnvesteerd in het oogsten, transporteren, verpakken, koelen en kopen van voedsel dat uiteindelijk in de prullenbak belandt. 

Op https://toogoodtogo.nl/nl vind je alle informatie over de app en waarom het niet verspillen van voedsel zo belangrijk is.


Het is niet toegestaan om de op deze site getoonde gegevens te kopiëren!