Circulair nieuws november 2019

Wecylce start Black Friday met Recycle Thursday!

Wecycle roept de dag voor het koopfestijn Black Friday uit tot Recycle Thursday. Voordat je allemaal nieuwe aankopen doet is het natuurlijk wel handig om eerst even je kast op te ruimen. Uit onderzoek van Kieskeurig.nl is namelijk gebleken dat veel consumenten van plan zijn iets te kopen op Black Friday. Bijna de helft van de mannen verwacht een elektrisch of elektronisch apparaat aan te schaffen. Bij vrouwen is dit bijna een kwart.
Om Black Friday tot een succes te maken vertelt Wecycle je wat je op Recycle Thursday moet doen.
Stap 1. Verzamel al je afgedankte apparaten en lampen (e-waste)
Stap 2. Verdeel ze in drie groepen: recyclen, weggeven of repareren
Stap 3. Breng alles wat je wilt recyclen heel makkelijk weg:
– Naar de milieustraat van je gemeente
– Laat het achter in de winkel als je een nieuw soortgelijk apparaat koopt
– Klein e-waste kun je achterlaten in Wecycle-inleverbakken in 7.000 winkels.
Meer recycletips en informatie op watismijnapparaatwaard.nl   en  watismijnlampwaard.nl.
https://www.wecycle.nl/nl-nl/nieuws/2019/11/Recycle-Thursday

Mud Jeans maakt van Black Friday Blue Friday!  

Op Black Friday heeft Mud Jeans de prijzen van haar jeans verhoogd met 10 euro. Deze 10 euro gaat rechtstreeks naar Sea Shepherd. Daar bovenop doneert Mud Jeans ook nog eens 10 euro aan Sea Shepherd.

Mud Jeans zegt hierover: ‘Er is een zee aan verkopen op Black Friday. Hier weerstand aan bieden kan moeilijk zijn. Met deze actie geven wij u enkele vriendelijke herinneringen over wat er op het spel staat. Opnieuw werken we samen met Sea Shepherd om ons te concentreren op de invloed van destructief consumentisme op onze blauwe planeet.’

Mud Jeans: ‘Als je net zo veel van jeans als van de wereld houdt ben je hier op de goede plek. Wij hebben als doel de kledingindustrie te veranderen, beginnende met het meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek. ’MUD Jeans wil duurzame jeans van hoge kwaliteit beschikbaar maken voor iedereen. Ze voldoen aan de vele duurzaamheidsstandaarden en gaan nog net iets verder dan dat. In 2013 lanceerde MUD Jeans het innovatieve Lease A Jeans systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat ze zeker zijn dat de waardevolle materialen in hun jeans terugkomen na gebruik, zodat zij ze kunnen recyclen. Iedereen die een jeans leaset kan gebruik maken van de gratis Repair Service en na een jaar leasen kan er gekozen worden de jeans te houden, terug te sturen of te ruilen voor een nieuw paar.
https://mudjeans.eu/

Meer milieuwinst is mogelijk uit recycling!

Op 5 november 2019 heeft het CPB een persbericht uitgedaan waarin zij meldt dat er meer milieuwinst mogelijk is uit recycling. Volgens dit persbericht kan dit bijvoorbeeld door een exportheffing- of verbod voor kunststofverpakkingsafval naar een aantal landen. Uitgebreidere producentenverantwoordelijkheid kan de recylcebaarheid van producten verbeteren.
https://www.cpb.nl/meer-milieuwinst-met-recycling-hoe-dan

Nieuwe recyclingbedrijven!

Foto van Jakub Jacobsky op Unsplash

Het bedrijf uRecycle bouwt in de haven van Rotterdam een fabriek voor het recyclen van batterijen. Dat heeft het  Havenbedrijf op 26 november 2019 bekend gemaakt. De fabriek komt in de Europoort en zal naar verwachting in de eerste helft van het volgend jaar gaan draaien. Er komen ongeveer 40 mensen te werken.
https://urecycle.eu/

Het is het tweede recyclingbedrijf dat zich in korte tijd meldt. Begin november 2019 maakte het Limburgse Black Bear Carbon bekend naar Rotterdam te komen om een fabriek te bouwen die de zwarte kleurstoffen uit oude autobanden haalt. Black Bear zegt van plan te zijn honderden fabrieken uit te rollen met lokale partner over de hele wereld. Wanneer de volledige markt van oude banden middels een circulaire oplossing wordt verwerkt, zal het wereldwijde olieverbruik jaarlijks met meer dan 215 miljoen vaten verminderen.
https://blackbearcarbon.com/  


Het is niet toegestaan om de op deze site getoonde gegevens te kopiëren!