Tip 10 Duurzame sneakers

Sneakers die de wereld gaan redden! Replace

Foto van Stéphan Valentin op Unsplash

Een paar mooie voorbeelden van Replace; Het vervangen van conventionele grondstoffen door duurzame en mogelijk biobased grondstoffen. 

1. Voor de duurzame sneakers van SAYE worden o.a. kurk, rubber en bioleer gebruikt en de schoenen worden – in tegenstelling tot 90% van alle schoenen op de markt – niet in Azië gemaakt. Bovendien plant SAYE 2 bomen voor elk paar sneakers dat je koopt.

https://www.sayebrand.com/pages/materials

2. De nieuwste collectie Komrads APL wordt gemaakt van gerecycled rubber van vrachtwagenbanden en Apple Eco Leather: een plantaardig leer dat voor minimaal 50% bestaat uit afval van appels. De veters zijn gemaakt van gerecycled plastic.

https://www.indiegogo.com/projects/komrads-apl-a-high-quality-sneaker-made-of-apples#/

3. Adidas maakt schoenen en kleding van gerecycled plastic dat in onze oceanen dreef. Voor de productie van deze sneakers werkt het merk samen met Parley, een organisatie die strijdt tegen de plastic soep. Ook werken ze aan een volledig circulaire hardloopschoen (https://www.youtube.com/watch?v=yJUPdGQCTSk)

https://www.adidas.nl/parley

4. Al de gebruikte materialen van het schoenmerk Po-Zu komen van natuurlijke, hernieuwbare bronnen en worden op verantwoorde wijze geoogst. De sneakers bevatten geen pesticiden, bleekmiddelen of giftige kleurstoffen en zijn lokaal geproduceerd waar mogelijk. Bovendien worden werknemers op waarde geschat en goed betaald. Daarnaast geven ze een gedeelte van de winsten aan goede doelen. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze – in samenwerking met Timberland – schoenen ontworpen die volledig recyclebaar zijn.

https://po-zu.com/pages/sustainable-materials

5. Eucalyptus, algen, wonderbonen en natuurrubber. Dat zijn de ingrediënten van de eerste volledig plantaardige hardloopschoen ter wereld: The Forever Floatride GROW van Reebok. De grootste uitdaging bij het maken van deze sneaker was het ontwikkelen van plantaardige materialen die goed genoeg waren voor het leveren van hoge sportprestaties. Als je de Forever Floatride GROW wil uitproberen moet je nog even geduld hebben: de schoen komt pas in het najaar van 2020 op de markt.

https://news.reebok.com/global/latest-news/reebok-breaks-ground-on-its-first-ever-plant-based-performance-running-shoe/s/5453c0b0-1aeb-4899-bfb4-be6c50db2633

6. De sneakers van Flamingo’s Life worden gemaakt van gerecycled plastic, biologisch katoen en natuurrubber. Leer of andere dierlijke producten gebruiken ze niet, dus je sneakers zijn ook nog eens helemaal vegan!

https://www.en.flamingoslife.com/

7. De schoenen van Greyder L A B worden gemaakt van gerecyclede en organische materialen: koffie, autobanden, kurk, suikerriet, PET flessen, ananasbladeren, katoen – tot wel 90% van een schoen.

Home (greyderlab.com)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is niet toegestaan om de op deze site getoonde gegevens te kopiëren!